אם רשמתי לך צמחי מרפא באבקה, בוודאי יש לך מספר שאלות. מדריך זה בא לענות על השאלות הנפוצות ולאפשר לך לצרוך אותם בצורה היעילה והנוחה ביותר.
אז מה זאת האבקה הזאת?
החומר שקיבלת בקופסה מכונה "גרנולה" (Granule), או אבקה מרוכזת. יכול להיות שזה נראה לך כמו צמחים טחונים – אך הגרנולה היא הרבה יותר מכך…. האבקה היא למעשה מיצוי מרוכז שלצמחי ופטריות מרפא, בד"כ ביחס של 5:1. לדוגמא: גרם 1 של גרנולתקורדיספסשווה ערך, תיאורטית, ל-5 גרם של הפטרייה עצמה.
דרך זו יעילה להכניס כמות גדולה של חומרים פעילים (7-13 צמחים בערך) לגוף במינימום "חומר" (אבקה). בנוסף, הגרנולה מכילה את הטעם והאנרגיה של הצמח מבלי שיהרס בתהליך המיצוי.
מתי לוקחים אותה?
את האבקה אנו נצרוך פעמיים ביום – בבוקר ואחרי הצהריים (אלא אם כן הוריתי לך אחרת). חשוב להקפיד על פעמיים ולא פחות, שכן אנו רוצים שהחומרים הפעילים שבצמחים יהיו לך בזרם הדם באופן תמידי בתקפות הטיפול.
רצוי לצרוך את הצמחים על בטן ריקה, אך לא חובה. כלומר, שעה לפני אוכל או שעה וחצי ומעלה אחרי.
אין לצרוך את הצמחים בסמיכות לקפה, שכן הוא מפריע לספיגת החומרים הפעילים בגוף. רצוי להמתין לפחות שעה וחצי לפני או אחרי.
מה המינון שלי?
את המינון שלך סיפקתי לך באופן אישי בקליניקה, בטלפון או בהודעת וואצאפ. יש להקפיד על המינון המדוייק שציינתי. ייתכן ועל האריזה מצויין מינון אחר- נא להתעלם ממנו.
עם הקופסא קיבלת כפית מדידה. כפית שטוחה (או "כפית מחוקה") שווה בערך 1 גרם. לכן, אם המינון שנתתי לך הוא 5 גרם אבקה פעמיים ביום, הכוונה היא ל10 כפיות שטוחות ביום סה"כ.
איך לוקחים אותה?
מוזגים כחצי כוס מים פושרים, ורק לאחר מכן שופכים פנימה את האבקה. ייתכן ועל הקופסא יהיה רשום "במים רותחים" – אין צורך בכך.
מה לעשות אם הפורמולה מגעילה לי בהתחלה?
כאנשים מערביים, אנחנו רגילים לפרש דברים מתוקים כ"טעים", וטעמים אחרים כ"רעים"…. הטעם הוא חלק מה"אישיות" של הצמח והוא נבחר לפורמולה בין היתר בשל כך, פעמים רבים בשל מרירותו או חריפותו. המלצתי היא לנסות ולא להתנגד לטעם של האבקה במידה והיא "לא טעימה" – אלא להיפך! לקבל את הטעמים השונים באהבה כחלק מתהליך הטיפול בצמחימרפא! כך או כך, מתרגלים לכך לאחר מספר פעמים.
אם הטעם בכל זאת בלתי סבל לאחר מספר ימים, ניתן לאכול מעט דבש, סילאן או כל דבר טבעי מתוק אחר מיד לאחר הנטילה.