"פטריית הזחל" ומלחמתה בוירוס covid-19

"פטריית הזחל" ומלחמתה בוירוס covid-19
dried cordyceps militaris mushroom flower on wooden background.

החודש (אוגוסט 2021) הצטרפה פטריית הקורדיספס לרשימה של צמחי מרפא אשר נחקרו והוכחו כיעילים לטיפול בוירוס ה"קורונה" ולמניעתו, ואף זכו להכרה מהממסד הרפואי העולמי. מה עושה אותה כל כך מיוחדת? ומדוע תהליך התרבותה נראה כאילו נלקח מסרט אימה?

לפני כשבוע ארגון הבריאות העולמי ( World health organization, או W.H.O) פרסם מחקר מקיף, על פיו קורדיספין, אחד מהחומרים הפעילים של פטריית המרפא קורדיספס, נמצא יעיל ביותר למניעה וטיפול ב- Covid-19 והנזקים הנלווים אליו.

עבורנו ההרבליסטים עובדה זו לא מפתיעה, שכן החל מהעת העתיקה בסין ועד ימינו בישראל אנו משתמשים בה לחיסול וירוסים, חיזוק מערכת החיסון, שיקום הריאות ועוד.

פטריית הקורדיספס מסווגת ברפואת הצמחים המודרנית-מערבית כשייכת לקבוצת האדפטוגנים, להם השפעה רפואית נרחבת. ניתן לומר שקבוצה זו היא החשובה ביותר לבריאותו הפיזית והנפשית של האדם המודרני.

תחת סיווג זה נכנסים צמחי ופטריות מרפא נוספות אשר נמצאות בשימוש נרחב בישראל, כגון וויתניה משכרת ("אשווגנדה"), סנטלה, שוש קירח ו-פטריית ריישי.

בפורמולות שאני בונה בקליניקה אני משתמש בפטריה בעיקר לטיפול במערכת חיסון חלשה, אנמיה וטיפול בדיכאון וקשיי ריכוז – מעבר לידע המסורתי בן אלפי השנים, הפטריה נחקרה רבות במערב והוכחה כיעילה בנושא.

הפטריה צומחת מתוך מה שהיה פעם זחל עש בהרי ההימלאיה

מעבר לפעולותיה הרפואיות המגוונות, פטריה טפילית זאת מרתקת במיוחד בשל האופן בה היא מתרבה ומשגשגת בגוף המארחים שלה.

נבגי הפטריה מתיישבים על גופם של חרקים (ובעיקר זחלי עש), עד שמגיעה זמנם להתפתח. תהליך הגחתה של הפטריה לאוויר העולם נראה ממש כאילו נלקח מסרט אימה!

וידאו מצורף בסוף העמוד, לא לבעלי לב חלש…

המחקר על פטריית הקורדיספס (Cordyceps militaris) מצטרף למחקרים רבים שנערכו ברחבי העולם על יעילותם של צמחי מרפא מסויימים לטיפול בוירוס שהשתלט על העולם – אך עליהם בפוסט אחר.

לסקירה כללית ורפואית על פטריית הקורדיפספס לחצו כאן

למחקר המלא לחצו כאן

לסקירות של פטריות וצמחי מרפא נוספים לחצו כאן

לוידאו קצר של ה-BBC המתאר את צמיחתה של הפטריה לחצו כאן