* שימו לב! אין המידע האמור מהווה תחליף לייעוץ רפואי או לקבלת טיפול רפואי. ממליץ להישאר מעודכנים עם אתר משרד הבריאות והגופים הממונים האחרים ולפעול בהתאם להנחיותיהם. אין האמור במייל תחליף לייעוץ מקצועי.
** המלצות התזונה וצמחי המרפא אינן רלוונטיות לנשים בהריון, ילדים ולנוטלים תרופות קבועות, ללא יעוץ מקצועי!
*** המייל מנוסח בלשון זכר אך מופנה לכל המגדרים העולים על דעתכם.
**** בשלב הנסיבות (וכי אני חנון) המייל מפורט וארוך יחסית. ממליץ לכם להכין כוס קפה / חליטה ולשבת לקרוא בנחת את כולו.
נראה שהחשש של התפשטות הוירוס הידוע לשמצה בישראל הולך ומקבל הצדקה, וכולנו מתחילים להרגיש זאת בחיי היום-יום שלנו. המייל שלפניכם בא להקל עליכם ככל האפשר – בעיקר במתן מידע ברור וקוהרנטי לפעילויות אקטיביות, במטרה שאלו ייתנו מענה הולם לחשש העולה ולתרחישים אפשריים.
הדברים נכתבו לאחר מחשבה רבה, איסוף מידע קפדני ושימוש בידע הקליני הרב אשר הצטבר אצלי בטיפול בבעיות מערכת החיסון בשנים האחרונות. בנוסף, פניתי למספר קולגות- ובעיקרם הרבליסטים מערבים וסיניים – וחלקנו מידע, השערות ומסקנות מפרות. המטפלים הסיניים מביניהם נמצאים עם מוריהם בסין (אצלם עברו סטאז') ואלה חולקים איתם מידע יקר ערך לגביי השפעות הוירוס והדרכים להתגונן ממנו.עקב טבעו של הווירוס והסיטואציה, אמנע מנקודת המבט ההוליסטית ואתרכז בזו הרפואית-מדעית.
הפורמולות שאציג בהמשך מבוססות על פורמולות מוכרות, ותיקות וסופר יעילות שהותאמו במיוחד להתפתחויות האחרונות- ובהן אני נותן אמון רב.
קריאה מהנה!
למה מי אתה בכלל?!
וירוסים הם יצורים קטנטנים ופשוטים להפליא – שרשרת של חומר גנטי עטוף בקופסית מחלבון. מטרתם זהה למטרתם של כל היצורים החיים – לשרוד ולהתרבות.לשם כך, זקוקים הווירוסים לגוף חי אשר יארח אותם – ייתן להם סביבה חמימה, לחה ומלאת אנרגיה לדגור ולהתרבות בו.
גוף האדם והוירוסים שבכדור הארץ נמצאים במירוץ חימוש מתמיד: הם –
עוברים מוטציות והופכים למתוחכמים וחמקנים יותר. אנחנו – מצוידים במערכת חיסון העסוקה בלמידה מתמדת שלהם, קטלוג שלהם במין "אלבום תמונות" פנימי וניסיון מתמיד להשמיד את אלה שחדרו וזוהו.
מה כל כך מיוחד בוירוס ה"קורונה"?
"וירוס קורונה" (CoronaViruses) הוא למעשה שם של משפחה נרחבת של וירוסים אשר מתחת למיקרוסקופ נראה שיש להם מין כתר (כתר = קורונה בלטינית). אותו הכתר עוזר להם לחדור, פיזית, אל גוף המארח. זוכרים את וירוס הסארס שאיים להתפשט מתישהו בתחילת שנות ה-2000? אז גם הוא אחד מהב** **** האלה, רק הרבה יותר מסוכן.
לוירוס הספציפי הזה בו אנו עוסקים קוראים CoVid-19, או בתרגום חופשי "וירוס כתרי חדש מס' 19". נכון לפני כמה שורות כתבתי על מירוץ החימוש? אז הוירוס הספציפי הזה מוביל עלינו. הוא עבר מוטציה, או השתדרג, ולא נתן לבני האדם הזדמנות להתכונן אליו עם חיסונים מתאימים לפני שעבר אליהם. בנוסף, הוירוס הוא בעל קצב התפשטות גבוה יחסית בקרב בני אדם – אחת הסיבות העיקריות שהוא מהווה אתגר כה גדול.
כיצד הוא הגיע אל בני האדם? יש לכך השערות רבות ומגוונות – ולא בכולן הטבע אשם… בכל אופן, לא אתעסק בהן פה.
מה הוא עושה לבני האדם?
לאחר שחדר לגוף האדם יתיישב הוירוס באזור המועדף עליו, ריריות הריאה. שם הוא יתחיל להתרבות, לייצר פסולת ולפגוע ברקמות. כל זאת במידה ולא זוהה, תויג וחוסל על ידי מערכת החיסון.הגוף, בתגובה, מפתח חום ודלקת בריאות – מה שגורם ליותר פסולת (תאי רקמה מתים, תאי דם אדומים ולבנים מתים, נוזלים בין-תאיים ותוך-תאיים ועוד) להגיע לאזור וליצור שם "פקק" – מה שבתורו גורם לעוד יותר נזק – עד כדי פגיעה חמורה בגוף.
למרבה ההפתעה, מה שגורם את רוב הנזק היא תגובה חיסונית לא מבוקרת של הגוף – ולא הוירוס עצמו! הדלקת, או התגובה שהגוף מייצר לוירוס הפולש היא שעלולה לסבך את העניינים ולהפוך לסכנה.מסיבה זו בדיוק אתן חשיבות עליונה לחיזוק ו-וויסות מערכת החיסון כצעדי-המניעה החשובים ביותר (עוד על זה בחלק של ההמלצות).
איך נדבקים בו?
הוירוס מועבר בשתי צורות עיקריות:
1. טיפות רוק זעירות אשר מסתובבות בחלל האוויר, במיוחד לאחר עיטוש, פיהוק או שיעול. אלה מתיישבות על הריריות שבחורי הפרצוף שלנו (לוע, נחיריים) ומשם עושה הוירוס דרכו לריאות.מכאן ההגבלה על התכנסויות – הרבה אנשים שנושמים ביחד = סיכוי גבוה להדבקה המונית.
2. עור – וירוס ה CoVid-19 הוא בעל כושר חדירות יחסית גבוה דרך העור, דרכו הוא חודר בסדרת תהליכים מכניים וכימיים אל פנים גופנו.ומכאן החשיבות הרבה ששמים בתקשורת על היגיינה אישית, הכוללת שטיפת ידיים חוזרת והימנעות ממגע ידיים של אחרים במרחב הציבורי.
מה הם הסימפטומים של המחלה? איך זה תכל'ס נראה?
בגדול, ניתן לחלק את המחלה לשלושה שלבים:
שלב 1 – דומה מאוד לשפעת. שיעול יבש (כזה אשר אינו מוציא ליחה), גרון יבש, נוקשות / כובד בחזה, תשישות, כאבי שרירים, רתיעה מרוח, אי נוחות בטנית, בחילה, יציאות רכות מהרגיל. ייתכן חום מדיד.בשלב זה הוירוס כבר התיישב בריאות והתחיל לעשות את שלו. הגוף משתעל כדי לנסות לפנות את מה שנוצר שם, ומעלה את החום בתקווה שהוא יהרוג את הפולש. במקביל, הגוף מוציא צו 8 לכל תאי החיסון ואלה יוצאים למלחמה. כמה שיהיו מוכנים יותר מראש – ככה יהיו יעילים ומהירים יותר, יימנעו התדרדרות ויזרזו את משך ההחלמה. בשלב זה ההוראות הן להיכנס לבידוד ביתי וליצור קשר עם מוקד 101 לקבלת המשך הוראות.
שלב 2 – חום מדיד שלא יורד או חום / קור לסירוגין, תשישות מוגברת, שיעול מתמשך (ייתכן עם ליחה צהובה), אי נוחות בטנית, עצירות, תחושת מלאות בחזה, שיעול וצפצופים, קוצר נשימה בתנועה.המלחמה בעיצומה. הגוף משאיר את החום גבוה במטרה לחסל, ומתחיל ליצור תהליכים דלקתיים (דלקת מלשון דלקה, FIRE) בריאות ולעתים בשאר הגוף מהסיבות הנ"ל.מערכת העיכול מושבתת כדי להפנות את המשאבים למלחמה במערכת הנשימה.
שלב 3 – השלב המתקדם, המסוכן ביותר והנדיר ביותר – קושי חמור בנשימה עד צורך בהנשמה, הזעה מרובה, גפיים קרות (החום מופנה לפנים הגוף), אי נחת. לעתים תרדמת.בשלב זה כבר מדובר בנזק ריאתי חמור. מבנה הריאות משתבש, עד שאינן מסוגלות לבצע את תפקידן כראוי. ייתכן נזק תמידי ואף מוות.
ייתכן שילוב של שלבים שונים.
למי יש סיכוי גבוה יותר להידבק / לארח את הוירוס?פשוט מאוד – מי שהסתובב עם / נגע ב / נשם את האוויר של אנשים שהמחלה פעילה אצלם נמצא בסיכוי גבוה להדבקות, או לאירוח של הוירוס. מי שעשה את אותם הדברים עם אדם שמארח את הוירוס אך אינו חולה בפועל – בסכנה פחותה בהרבה להדבקות.
למי יש סיכוי לחלות בפועל?
הסטטיסטיקות הרשמיות מרחבי העולם עד כה די אחידות –
* באופן כללי, החל מגיל 40 ומעלה הסיכון מתחיל לעלות.* סיכון גבוה לגילאי 60 ומעלה. * אנשים בעלי "סיכון לסיבוכים רפואיים" – המושג הזה רחב יותר, אך מתייחס בעיקר לחולי לב, חולים במחלות ריאה כרוניות, סכרת וסרטן.* מטופלים בתרופות מדכאות חיסון.
לפי השערתי (וההיגיון הישר), גם מי שנוטים לחולשה חיסונית בסיכון גבוה יותר (אנשים הנוטים להצטנן או לחטוף חיידקים ו-וירוסים). בנוסף, עקב מוטיב התגובה החיסונית המוגזמת שתיארתי למעלה, אני משער שגם החולים במחלות אוטו-אימיוניות ו/או דלקתיות כרוניות (ראומטו-ארטריטיס, זאבת, קרוהן, קוליטיס, גרייבס, פסוריאזיס ועוד) נמצאים בסיכון מוגבר לסיבוכים בשלב השני. כאמור, זוהי דעתי האישית בלבד ולא עמדה רשמית של אף גוף בו נתקלתי.
אז מה ניתן לעשות, תכל'ס?
מבחינה לוגיסטית
* היו קשובים להוראות משרד הבריאות והרשויות! אין צורך לדאוג, אך גם לא להיות שאננים ומנותקים.
* מלאו את המזווה שלכם במצרכים חיוניים – אוכל יבש, מים מינרלים, אוכל מתאים לילדים. אני לא מדבר על אגירת מזון למלחמה או על אקט של פאניקה, אלא על מעשה אחראי ומחושב שיוכל לשמור אתכם ואת היקרים לכם באיכות חיים טובה במידה ויוכרז על עוצר, אם תתפתח פאניקה המונית (כפי שקרה במספר מדינות) או במידה ותכנסו לבידוד. מקסימום – כשהעניין הזה יעבור יהיה לכם מספיק מצרכים לפיקניק הזה שאתם מתכננים כבר שנתיים.
* להשתדל ולהימנע מביקור בבתי חולים, קופות חולים ומוסדות לקשישים. במידה וחייבים – לנסות ולקצר את משך השהייה.
* להשתדל להימנע ולקצר את השהות בחללים סגורים או בהתקהלויות המונות מ-100 איש ומעלה.
* במידה ואתם שכירים – שוחחו על האפשרות של עבודה מרחוק במידה ויעלה הצורך ואם הדבר אפשרי. בהתאם לצו שהוציא משרד הבריאות, אם אתם בבידוד המדינה מכירה בכם אוטומטית כזכאים לשבועיים ימי מחלה. עצמאיים – העלו בראשכם אופציות לעבודה מביתכם במידה ויעלה הצורך לכך, וכך תמזערו את הנזקים במידה ויהיו כאלה (בידוד, עוצר וכו').
* יש לכם קטנטנים בבית? זה זמן מעולה להזכיר להם כיצד רוחצים ידיים כהלכה וחוקי היגיינה בסיסיים אחרים. אם הם מספיק גדולים לשאול שאלות, עשו כמיטב יכולתכם להסביר להם את עיקרי הדברים תוך שמירה על אנרגיה חיובית, רגועה ואופטימית. מקורות המידע השונים מציינים שזה קריטי להשתדל לשמור על שגרת חייהם של הילדים – הכוללת למידה, שיחה ומשחק – גם במידה והתנאים משתנים להם ולכם בפתאומיות.אורח חיים
* שמרו על היגיינה אישית – רחצו ידיים, ואל תתביישו לבקש מיושבי הבית ומהאורחים שלכם לעשות את אותו הדבר. הוירוס ניתן לחיסול בקלות על ידי מוצרי היגיינה בסיסיים. הוא לא שורד על משטחים דוממים יותר מכמה שעות (ולכן אין חשש לקבלת חבילות מסין), אבל ממממש אוהב להקשר לידיים שלכם.
* הקפידו להתעטש לתוך המרפק ובכך לשמור על אחרים.
* שפרו את התזונה שלכם, כבר היום! האוכל משחק תפקיד קריטי בבניית מערכת החיסון ו-וויסות התהליכים הדלקתיים בגוף. המזונות בסעיף הבא לא רק מחלישים את מערכת החיסון ויכולתה להגיב, אלא גם מעודדים תהליכים דלקתיים בגוף – אותם תהליכים שהופכים את הוירוס למסוכן.
תזונה
כפי שכבר ציינתי, שם המשחק הוא מערכת חיסון מוכנה ומאוזנת. מערכת החיסון היא דבר מורכב ומושפעת מגורמים אינספור. יחד עם זאת, ישנן דרכים להגדיל באופן משמעותי את הסיכוי לשפר את תפקודה ולעשות אותה מוכנה ומבסוטה:
מזון שמעציב את מערכת החיסון:
מזון עשיר בסוכר משקאות מתוקים (גם "עדינים") מוצרי קמח לבן מוצרי חלב שאינם יוגורט מטוגנים ומאכלים שמנוניים (חטיפים, בורקס, פיצה, מאפים) אגוזי קשיו, פקאן
מזון שעושה נעים למערכת החיסון:
ככלל – מזון ביתי ומבושל, עשיר בירקות מבושלים וחיים.ירקות ירוקים – ברוקולי, תרד, סלרי וכל מה שירוק.פירות יער.קטניות למיניהן.אורז מלא.דייסת שיבולת שועל (קוואקר).יוגורט.אגוזי מלך, שקדים, גרעיני חמנייה. פירות עשירים בויטמין C – לימון, הדרים, גמבה, קיווי, ירקות כבושים.
מה עוד מחליש את מערכת החיסון ומעודד דלקות?
עישון, אלכוהול, חוסר שינה, סטרס מתמשך וכושר גופני ירוד. בעוד שהעמדה של סמכויות הבריאות בארה"ב נכון לשלשום היא לקרוא לתושבים להיכנס לכושר – אני חושב שזה קצת מצחיק בהתחשב בסיטואציה ואמנע מכך. אסתפק בלהמליץ לכם לעשות את מה שאתם יכולים על מנת למתן את המשתנים שצוינו, בימי קורונה כמו גם בימים רגילים.
צמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון
הכלי הבדוק והיעיל ביותר כשמדובר על חיזוק ואיזון מערכת חיסון תוך זמן קצר. הצמחים עשירים בחומרים כימיים טבעיים (פיטו-כימיקלים) חזקים ביותר אשר להם תכונות רפואיות רבות ומגוונות.הצמחים ידידותיים לגוף ונחשבים בטוחים ביותר לשימוש. חשוב לציין כי כולם צמחים שנחקרו ארוכות בנושא (שפע של מידע באינטרנט למעוניינים) בנוסף למאות ואלפי שנות שימוש מתועד.
אתרכז במספר צמחים שהינם הפופולריים ביותר בקליניקה שלי בנושא.
פטריית ריישי – Ganoderma lucidum – פטריית המרפא המוערכת ביותר בעולם. עשירה בחומרים פעילים (בטא די-גלוקן, חומצה גנודרמית) אשר מעצימים את גוף האדם ובין היתר מחזקים את יכולת הזיהוי וההתקפה של מערכת החיסון. בנוסף, הפטרייה מאזנת תגובות דלקתיות בגוף ונוגדת חמצון. נחקרה רבות לשיפור תפקודים מוחיים ומנטליים. מכונה גם "פטריית האלמוות" ונחשבת מקודשת ביפן ובסין.
אסטרגלוס – Astragalus membranaceus – צמח מפתח נוסף לבוסט חיסוני, נחשב בטוח ומקובל לשימוש בילדים. נוגד דלקת. מעצים את "קו ההגנה הראשון" של הגוף, או את יכולתו להגיב במהירות בעת ניסיונות הוירוס לחדור אליו – ובכך למנוע את מה שהוא שעלול להביא אתו. בעצמו בעל תכונות אנטי-ויראליות. בנוסף, נוגד אלרגיה יעיל, מייבש ליחה ומחזק מערכת עיכול.
שוש קירח – Glyccyrrhiza glabra – אחד הצמחים האהובים על הרמב"ם והנפוץ ביותר ברפואה הסינית (כ-70% מהמרשמים הקלאסיים מכילים אותו). נוגד אלרגיה, נוגד דלקת, מחזק את מערכת החיסון, מחזק רקמות ריריות, מחזק מערכת העצבים, משקם כבד, נוגד שיעול, נוגד חמצון ועוד. צמח חשוב לטיפול במחלות נשימה.
הצמחים הללו הם המרכיבים העיקריים בפורמולה וותיקה בקליניקה שלי בשם "מגן לבן"- והתוצאות שלה תמיד מפתיעות מחדש. ישנה גם גרסה לילדים בשם "מגן לבן ג'וניור" אשר מופקת כסירופ מתוק וטעים.
* אסור לנשים בהריון. לא מומלץ לנטולים תרופות קבועות ללא ייעוץ מקצועי.
ניתן לרכוש אותה + משלוח עד הבית לאחר שיחת התאמה טלפונית קצרה (פרטים בסוף המייל).
מי צריך להיכנס לבידוד? כיצד להתנהג בבידוד?
* כל הפרטים פה באתר קופת חולים כללית.
* במידה ואתם מפתחים סימנים של מחלה כפי שצוין למעלה (שיעול יבש, נוקשות בריאות, חום מדיד וכו') – הישארו בביתכם, רצוי בחדר מאוורר ונפרד משאר תושבי הבית וצרו קשר עם קופת החולים שלכם להמשך קבלת טיפול והנחיות.
* ברמת העיקרון, אם לא הייתם במגע ישיר עם אדם חולה, סיכויי ההדבקות שלכם אפסיים. אם אתם חולים בכל זאת – יכול להיות שהתקררתם או שחטפתם וירוס/חיידק אחר… בכל אופן מומלץ לפעול לפי הסעיף הבא:
כיצד אטפל בעצמי אם אני מפתח איזושהי מחלה?
* צור קשר עם קופת החולים שלך לקבל טיפול.* השתדל לאכול כמויות קטנות יותר של אוכל. הגוף זקוק לאנרגיה הזאת על מנת לטפל בעצמו. זה זמן טוב למרקים מימיים ועשירים בחומרי הזנה.
* הרבה בשתיית מים וחליטות (יפורטו בהמשך).
* ויטמין סי המוכר והאהוב. 2000-4000 מ"ג ביום. על מנת להגיע לכמות כזאת רצוי לצרוך אותו כתוסף ולא רק באופן טבעי. עלול לגרום לאי-נוחות בטנית ולכן מומלץ לצרוך עם האוכל.
* הרבו במנוחה והשתדלו להירגע ולהנעים זמנכם. הגוף זקוק לכל טיפת אנרגיה שלו.* בקרב מבוגרים בריאים, ככלל, אני לא בעד להוריד חום כל עוד לא הגיע ל-39 מעלות לפחות. החום הוא מנגנון בריא וטבעי של הגוף להתמודד עם הפלישה ואין בו סכנה ממשית לפני כן. כאמור, זוהי דעתי האישית בלבד והיא תלוית סיטואציה.
צמחי מרפא אנטי-ויראליים
ישנם מספר רב של צמחים אשר נחקרו כאנטי-ויראליים וידועים במסורות רבות כנוגדי זיהום ורעילות.
אציין את החזקים והנפוצים יותר בשימוש בקליניקה שלי:
אכיניצאה – Echinacea spp. – צמח מוערך ונפוץ מאוד ברפואת הצמחים המערבית ובעיקר האמריקאית. נחקר והוכח כנוגד זיהום אנטי-ויראלי יעיל ביותר, בעיקר למערכת השתן והריאות. תפרחת האכיניצאה מכילה חומרים פעילים (אלכמידים) אשר מחסלים מזהמים פוטנציאליים ובמקביל מסייעים לגוף להגן על עצמו.
טוג'ה – Thuja occidentalis – אחד מהצמחים האנטי-ויראליים העוצמתיים ביותר בשימוש רפואי. מכיל חומר פעיל בשם "טוג'ון" אשר הופך אותו לצמח החזק ברשימה.בשימוש נרחב בטיפול פנימי וחיצוני של נגעים ויראליים, כולל וירוס הפפילומה ומחלות נוספות.
מור – Comiphora molmol – אותו שרף עץ ריחני ידוע מהמקרא, ואחד מצמחי המרפא הותיקים ביותר בשירות האדם. נוגד זיהום חזק המתמקד בדרכי הנשימה והעיכול. נחשב ל"מכייח ארומטי", כזה אשר מחטא את דרכי הנשימה ממזהמים שונים.
שום – Allium satvium – נוגד זיהום מוכר בתרבויות רבות. מופיע ברשימות רבות כ"סופר פוד" יעיל וזמין לטיפול בזיהומים שונים. השום ידועכאנטי-ויראלי משמעותי, ובעקבות חוזקו דורש זהירות בשימוש רפואי בו והתאמה למטופל. גם הוא נחשב ל"מכייח ארומטי".
לאפאשו – Tabebuia impetiginosa – צמח דרום אמריקאי הנחקר רבות נגד זיהומים ויראליים, חידקיים, פטרייתיים ועוד. לאחרונה העמיק העניין בו במערב לאחר שהתגלה כנוגד גידולים ממאירים. בנוסף, הלאפאשו מקל על כאבי שרירים ומפרקים הנפוצים בעת מחלה ויראלית.
סמבוק שחור – Sambucus nigra – צמח אשר תכונותיו המטהרות זיכו לו מעמד מיתולוגי ברפואת הצמחים האירופאית. מושלם למצבים של התקררות וזיהומים ויראליים עם \ בלי חום. כמו כן, הצמח נחשב ל"אלטרטיבי", או כזה המסייע לגוף לפנות חומרים מזיקים מהגוף דרך השתן (די-טוקס) ובכך להאיץ את זמן ואיכות החלמה. ניתן לשתות גם בחליטה.
הצמחים הנ"ל מרכיבים את הבסיס לפורמולה אנטי-ויראלית חזקה ביותר בשם "מגן ירוק" שניתן להשיג אצלי לאחר תשאול טלפוני קצר. הפורמולה ניתנת בטיקנטורה, או תמצית אלכוהולית, להבטחה של ספיגה מירבית בגוף תוך זמן קצר.
הפורמולה מבוססת על פורמולה ותיקה ומוצלחת שלי אשר נבנתה עבור טיילנים ומשמשת כמעין "בית מרקחת נייד" אשר מוכן לתת מענה למגוון עצום של זיהומים וטפילים. השבוע עדכנתי אותה ושמתי דגש על המאפיינים הרלוונטיים.
אני לא אומר שיש לי "תרופה לקורונה" חלילה, אך אני בהחלט מציע פורמולה אנטי-ויראלית שהוכיחה עצמה עשרות פעמים, בעיקר עם מחלות ויראליות פעילות ורדומות.
סיכום
* הוירוס המכונה CoVid-19 מתפשט במהרה בחלקים נרחבים מהעולם, והראה סימנים מוגבלים גם בישראל. הוירוס, המחלה שהוא עלול להביא איתו והתנודות החברתיות והכלכליות שנגרמות הן לא סיבה להילחץ – אך בהחלט כאלה ששווה להיות מודע אליהן ולהיערך לקראתן באחריות.
* לא כל מי שנדבק בוירוס יחלה. לא כל מי שיחלה יהיה במצב רע.
* במידה וחליתם – התסמינים הראשוניים מזכירים שפעת ועלולים לגרום לסיבוכים נשימתיים בהמשך.
* ניתן להגן על עצמנו על ידי האמצעים הבאים כפי שהוסבר:
הערכות לוגיסטית.
היגיינה אישית.
אחריות על עצמנו ועל אחרים במרחב הציבורי.
שיפור אורח החיים – דגש על תזונה.
שימוש בצמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון וטיפול בזיהומים ויראליים למי שכבר חלה.
שיתוף פעולה עם הנחיות משרד הבריאות וגופים ממשלתיים נוספים.
כל מי שמעוניין לשאול כל שאלה בנוגע לפורמולות או מעוניין לרכוש אותם במחיר מבצע ובמשלוח עד הבית מוזמן מאוד לפנות אלי ממש פה.
כמו כן אתם מוזמנים לכתוב לי כל שאלה שעולת בראשכם.
מאחל לנו תקופות שקטות ובטוחות יותר!
רפואה שלמה,
מורן יהונתן